Gratis manieren om je bedrijf te promoten

Als je net een bedrijf hebt opgezet heb je vaak geen groot budget. Toch is het slim om te investeren in je website en online promotie van je bedrijf. Bijvoorbeeld  promotie horeca Roosendaal   kan dus op verschillende manieren gedaan worden. Denk aan promoten doormiddel van een website die gemaakt is door een professionals.

Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden op internet, je moet alleen weten waar je moet zoeken. Het hoeft niet altijd geld te kosten. Hieronder een paar voorbeelden van het gratis promoten van je bedrijf.

Social media

Social media is niet alleen een hulpmiddel om bekendheid te krijgen, het is nu een noodzakelijke tijdsinvestering voor bijna elk bedrijf geworden. Dit komt omdat tegenwoordig bijna alles via deze kanalen gebeurd. Je kunt advertenties en aanbiedingen aan je Facebook-pagina koppelen. Netwerken via je twitter account zowel op bedrijfsniveau als persoonlijk. Je kunt influencers benaderen om je product/bedrijf te promoten ( vaak willen ze hier wel het product gratis voor of een vergoeding)

Een blog

Wanneer je een blog bijhoud schrijf je teksten over bepaalde onderwerpen. Meestal wordt
deze dagelijks wekelijks of maandelijks bijgehouden. De inhoud van deze teksten wordt ook wel content genoemd. Het bericht dat je plaatst is een blogpost. Onder jou blogpost kunnen je lezers reageren. Vaak staan er onder  blogposten een tag zodat de lezer weet wat voor soort blog het is.

YouTube

Via YouTube kan je, je eigen gemaakte promotie filmpjes delen. Zorg ervoor dat je
de inhoud van het filmpje goed overbrengt. Gebruik uitnodigende plaatjes video’s en teksten om de kijkers geïnteresseerd te maken. (Er is ook een betaalde optie en dat is de videoadvertentie functie. Wanneer je hiervoor kiest betaal je alleen wanneer er mensen naar je video hebben gekeken)

Online community

Als je lid bent van een online community kan je daarin af en toe posten. Doe dit niet alleen maar over je bedrijf. Wanneer je alleen maar reclame post over je bedrijf kan dat mensen irriteren. Wanneer je toch je bedrijf wilt promoten doe dit dan op een onopvallende manier. Denk dan bijvoorbeeld aan om je handtekening te linken aan je website.

Gratis of betaald

Wanneer je het budget ervoor hebt raad ik je aan professionals in te huren. Ben je zelf goed in websites maken, promoten of wil je het zelf proberen is dat ook mogelijk. Met de bovengenoemde tips kan je aardig ver komen.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − 14 =