Goud verzekeren | Investeren in goud

Doordat goud zo waardevol is, wordt het ook gezien als investering. De prijs van goud heeft vaak een vrij stabiele waarde. Goud verzekeren is van belang wanneer je dit zelf in je eigen huis opslaat of draagt in de vorm van juwelen. Wanneer de aandelenmarkt omlaag gaat, gaat de goudkoers vaak omhoog. Zo wordt goud gezien als een middel om je verlies te verminderen wanneer je in een crisis komt. Zo kun je het beste de risico’s spreiden. Goud wordt natuurlijk ook gebruikt voor veel andere dingen. Denk aan kettingen, ringen, horloges en bestek. Dit materiaal zorgt voor aanzien en is echt iets voor de rijke mensen onder ons. Trouwringen worden ook vaak in dit materiaal gemaakt omdat het speciaal is om te trouwen. Hier wordt dan ook veel meer geld aan uitgegeven met eventueel diamanten erop. 

Onder de artiesten wordt goud gebruikt voor dure kettingen in alle soorten en maten. Er worden miljoenen uitgegeven aan deze juwelen. De kans is groot dat ze het goud verzekeren. Je hebt verschillende soorten goud, bijvoorbeeld witgoud, geelgoud en roségoud. 

Hoeveel ontstaan verschillende soorten karaten goud

Goud verzekeren wordt belangrijker naarmate het goud meer karaat heeft. Het aantal karaat geeft aan hoe zuiver het is en dat gaat tot 24 karaat. 1 karaat staat voor 1/24e deel zuiver goud. 24 karaat goud is dan de zuiverste vorm van goud en bestaat dan ook voor 99,99 procent uit puur goud. De meest gebruikte vorm van goud is 14 en 18 karaat goud hier in Nederland. Meestal worden deze vormen gebruikt voor sieraden omdat ze wat steviger zijn dan een hogere karaat goud. In het goud wordt een deel van een ander materiaal gemengd waardoor het steviger is. Hierdoor is het wel een stuk minder kostbaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 3 =