Glasvezel leverancier voor heel Nederland?

Internet en glasvezel worden in Nederland door aantal aanbieders aangeboden. Aanbieders als KPN en Ziggo zijn in heel het land wel bekend maar wie is eigenlijk de glasvezel leverancier van deze bedrijven? Is er een grote glasvezelleverancier voor heel Nederland?

De leverancier van glasvezel

Glasvezel wordt aangeboden door een aantal enorme aanbieders in Nederland. Maar het wordt niet perse zelf gemaakt door deze aanbieders. Grote spelers als KPN en Ziggo kunnen we wel het een en ander zelf leveren, maar het is eigenlijk net zo makkelijk om dit gewoon bij een aanbieder van glasvezel kopen. Een expert op het gebied van glasvezel techniek en alles wat daarbij komt kijken. Een echte glasvezelleverancier dus. Ook als particulier kun je hier onderdelen bestellen, maar in principe is het aanleggen van glasvezel voor een groot deel bedoeld voor grote spelers in de markt. Zonder een grote centrale verbinding heeft ook weinig zin om een kleine glasvezelkabel voor uw eigen woning te kopen. Wacht daarom altijd eerst even tot de grote spelers in de Nederlandse internetinfrastructuur een glasvezelnetwerk in uw wijk aanleggen. 

De internet behoefte in de komende jaren 

Internet wordt steeds belangrijker in onze samenleving en steeds meer wijken krijgen een glasvezelnetwerk aangelegd. Bedrijven als KPN en Ziggo zijn hard bezig om heel Nederland te kunnen voorzien van een stabiel glasvezelnetwerk. In combinatie met een nieuwe 5G verbinding die ook de komende jaren uitgebreid zal worden zijn glasvezel en internet eigenlijk niet van elkaar te scheiden. En de komende jaren zal het alleen nog maar meer gaan blijken. Wanneer de internet behoefte van mensen zodanig toeneemt dat glasvezel eigenlijk de enige manier is om normaal en rustig te kunnen leven komen we op het punt dat er waarschijnlijk weer nieuwe ontwikkelingen zullen gaan komen. Tot die tijd zit je met glasvezel van een goede leverancier altijd op de juiste plek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 2