Gezonde noten zijn overal

Alle noten zijn van nature gezond maar er zijn er toch wel een aantal die de kroon spannen. Denk aan amandelen, walnoten, pecannoten, paranoten, cashewnoten, macadamianoten, pistachenoten, pinda’s en hazelnoten. 

Amandelen bevatten veel antioxidanten en vitamine E dat je spierweefsel in stand houdt. Cashewnoten hebben per 100 gram de minste calorieën en zijn een goede bron van koper en ijzer. Hazelnoten bevatten veel foliumzuur wat voornamelijk belangrijk is bij zwangere vrouwen. Macadamianoten zorgen weer voor een dosis mangaan. Dit is een mineraal dat je botten sterk houdt. Paranoten zijn groot en glad en zodra je één zo’n noot op heb gegeten zit je al gelijk aan je dagelijkse hoeveelheid selenium. Selenium beschermt jouw eigen cellen. Pecannoten zijn rijk aan vitamine B1 en zink, wat een rol speelt in het opbouwen en herstellen van weefsels. Pinda’s bevatten weer veel omega 6-vetten . Pistachenoten zijn de toppers in antioxidanten. Deze gezonde noten verlagen direct een te hoog cholesterolgehalte en helpen het beste mee met gezond afvallen.

Noten zijn gunstig voor het lichaam


Deze gezonde noten bevatten veel onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten die goed zijn voor de mens. Zo kunnen noten ziektes voorkomen, bloeddruk – en cholesterolverlagend werken en helpen bij de opname van vet in het lichaam.

Door een handje noten per dag te eten doe je je eigen lichaam een groot plezier. Gezonde noten helpen namelijk niet alleen tegen het voorkomen van ziektes en het opnemen van vet, maar zitten ze ook nog is boordevol gunstige voedingsstoffen & vitamines zoals vezels, eiwitten, ijzer en vitamine B1, B2 & B3.

Wanneer worden gezonde noten ongezond?


Voor extra smaak of een iets andere structuur worden noten vaak geroosterd of gebrand. Dit heeft als gevolg dat voedingsstoffen en mineralen ook als het ware worden weg geroosterd of gebrand. Ook door toevoegingen van suiker, zout of olie worden de noten meer ongezond dat gezond.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + = 21