Gezonde noten eten

Veel mensen vinden noten een lekker tussendoortje. Noten verzadigen namelijk erg snel. Wat sommige mensen nog niet weten is dat noten niet alleen lekker zijn, maar ook vaak nog eens heel erg gezond. Gezonde noten bevatten erg veel gezonde bouwstoffen die vele voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld eens aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Maar niet iedere noot is natuurlijk direct gelijk gezond. Sommige kan je beter laten liggen. Benieuwd naar welke noot gezond is en welke niet? Lees dan vooral verder.

Gezonde noten

Zoals we al eerder zeiden hoeft niet iedere noot direct ook gezond te zijn. In de supermarkt vind je bijvoorbeeld veel noten die gezout, gebrand, gesuikerd of gezoet zijn. Wanneer je deze noten eet, komen daar veel extra calorie├źn bij kijken. Het beste kan je noten kopen die onbewerkt zijn. Hier zitten namelijk alleen de gezonde bouwstoffen in zonder extra toegevoegd schadelijke stoffen. De dagelijkse hoeveelheid noten is vaak ook minder dan je nu misschien denkt. Een handje noten per dag is namelijk al genoeg!

Voordelen van gezonde noten

Het eten van noten brengt verder veel voordelen met zich mee. Zo verlaagd het eten van gezonde noten het cholesterolgehalte in de bloedvaten. Hierdoor verlaag je de kans op hart- en vaatziektes. Ook bevatten noten veel antioxidanten. Antioxidanten herstellen schade in het lichaam door schadelijke stoffen aan te vallen. Verder zitten er nog veel meer gezonde stoffen in een noot. Eiwitten bijvoorbeeld. Eiwitten zorgen voor cel opbouw en zijn met name voor fanatieke sporters erg belangrijk.
Genoeg redenen dus om een dagelijkse hoeveelheid gezonde noten te eten. Belangrijk wel is dat je weet welke noten dit zijn. Na het lezen van deze blog weet je welke noten je het beste wel en het beste niet kan eten. Benieuwd naar wat de meest gezonde noot is? Dat is de walnoot. Deze noot bevat veruit de meeste antioxidanten en andere bouwstoffen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 − = 37