Gebruik een inbouwrolluik om alles buiten de deur te houden

Het goed beschermen van jouw woning is iets wat we allemaal wel willen. Je wilt natuurlijk niet dat je thuis komt van vakantie en dat heel de woonkamer overhoop ligt. Om het te voorkomen zijn er veel campagnes vanuit de overheid en zijn er algemene tips die mensen geven om inbraak te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld dat je een beetje met de buren afspreekt wanneer wie weg is zodat je beiden een oogje in het zeil kan houden. Schaf automatische lichtschakelaars aan om rond het tijdstip van zonsondergang de lampen aan te kunnen zetten en zorg dat alle ramen dicht zijn en de deuren op slot staan. Op die manier houdt je mensen goed buiten, maar dat is nog niets vergeleken met een inbouwrolluik.

Wat is een inbouwrolluik?

Een inbouwrolluik is een soort stalen muur die je vanuit de muur naar beneden kan laten komen voor alle deuren en ramen van de woning. Op die manier is het gemakkelijk om het hele huis goed te beschermen. Ja, je geeft de indruk dat je weg bent uit huis. Maar inbrekers hebben geen schijn van kans tegen de stalen muren. En wanneer je het dan combineert met beveiligingscamera’s of bijvoorbeeld een videodeurbel kun je direct de politie bellen wanneer er iemand toch een poging doet om in te breken. Zo weet je dat je altijd veilig onderweg bent.

Andere redenen om een inbouwrolluik te kopen

Een inbouwrolluik kopen mensen naast de bescherming ook voor andere redenen. Zo is het een makkelijke manier in de woning in de zomer koel te houden of om even snel de ramen te kunnen bedekken wanneer de zon er doorheen schijnt. Ook is het ideaal om de ramen af te dekken en zo het geluid van een feestje binnen te dempen. Tot slot is het een goede manier om in de winter de woning warm te houden. Een soort extra laag isolatie dus eigenlijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 − 47 =