Gebruik de juiste otoplastieken

Otoplastieken zijn op maat gemaakte oordoppen en worden per persoon om maat gemaakt zodat ze precies in de gehoorgang passen. Otoplastieken kunnen worden aangepast aan de eisen van degene die het gebruikt zo moeten sommige mensen in een omgeving met veel lawaai toch met elkaar communiceren. Bij beveiligingsmedewerkers en bijvoorbeeld de politie moet een er een aansluiting voor een portofoonaansluiting opzitten. Het gebruik van otoplastieken is heel belangrijk omdat je anders het risico loopt op gehoorbeschadiging. Door otoplastieken te dragen wordt je continu beschermd tegen schadelijk geluid. De werkgever regelt meestal de otoplastieken want de werkgever is namelijk in veel gevallen verantwoordelijk voor de gezondheid van de werknemers. Otoplastieken kunnen worden aangemeten op locatie er wordt daar dan een afdruk van de gehoorgang gemaakt. Het is ook mogelijk om de otoplastieken te laten aanmeten op een servicepunt.

Waar moet je bij otoplatieken opletten?
Het is belangrijk dat otoplastieken comfortabel zitten omdat je er vaak heel de dag mee moet lopen verder moeten ze goed afgestemd zijn op het geluidsniveau zodat je collega’s verstaanbaar zijn. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat de otoplastieken goed passen maar dit is als het goed is geregeld doordat ze op maat worden gemaakt. Echter moet je de otoplastieken wel op tijd vervangen omdat naarmate je ouder wordt de gehoorgang veranderd en zo de demping van een otoplastiek af kan nemen. Het is daarom aan te raden om na 4 jaar de otoplastieken te vervangen om je oren goed te blijven beschermen. Bij Intersafe wordt de leverdatum opgeslagen zodat ze je na 4 jaar kunnen herinneren dat de otoplastieken moet worden vervangen.

Meer informatie
Voor meer informatie over otoplastieken kan je naar de site van Intersafe hier kan je ook de contactgegevens vinden om een vraag te stellen. Verder is Intersafe ook op de sociale kanalen te vinden dus daar kan je ook nog op kijken als je interesse hebt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

85 + = 86