Funderingsherstel | Wat te doen in deze situatie

Funderingsherstel komt vaak voor in oudere huizen in Nederland, maar ook regelmatig in minder oude woningen. Er ontstaan lekkages of scheuren in de muur. Er vind onderzoek plaats en de conclusie is dat de fundering vervangen moet worden. Voor dit funderingsherstel moeten veel zaken geregeld worden en als consument kun je daar maar beter goed op zijn voorbereid. Wat je allemaal kunt verwachten en hoe je alles goed kunt opvangen lees je in dit artikel!

De funderingswerkzaamheden

Wanneer is gebleken dat de fundering hersteld moet worden komt er een specialistisch team langs die jouw woning gaat losmaken van de fundering. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een tafelconstructie, maar kan ook met andere constructies. Dit verschilt per situatie en per woning. Vaak komt bijvoorbeeld voor dat er palen aan het rotten zijn in de fundering. Deze moeten vervangen worden en daarvoor wordt de woning geplaatst op de constructie. Zo kunnen alle cruciale onderdelen vervangen worden zonder dat de woning instort. Vervolgens wordt de woning na een aantal maanden weer teruggeplaatst op de nieuwe fundering waarna de werkzaamheden klaar zijn, maar andere zorgen beginnen.

De zorgen na funderingsherstel

Funderingsherstel zelf kan al een flinke stressfactor zijn. Soms moeten mensen enkele weken hun huis uit of kunnen ze niet normaal in de woning lopen. En wanneer alles dan weer af is komt er een grote rekening op de mat. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Ook als je zelf de middelen niet beschikbaar hebt en geen lening kunt krijgen bij de bank. In dat geval kan het bedrijf van de funderingsherstel helpen bij het vinden van expert. Deze experts helpen jou bij het vinden van de beste financieringsmogelijkheden zodat iedereen er met zo min mogelijk zorgen vanaf komt. Ideaal voor mensen die zelf niet zo veel met geld bezig zijn of mensen die zelf weinig tijd hebben om alles te gaan regelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 56 = 63