FTTH om uw internetervaring compleet te maken

Internet is een groot onderdeel van ons leven geworden. Waar we vroeger wel eens op YouTube een grappig kattenfilmpje keken en massaal op Hyves zaten hebben we tegenwoordig ons hele leven wat om internet draait. Van vloggers tot gaming en het streamen van onze favoriete series. En met de introductie van glasvezel in ons leven wordt de grens nog eens een grote stap verlegt. Met glasvezel worden snelheden tot wel 1000 mbit/s mogelijk en in combinatie met FTTH kun je ook in jouw eigen huis volop genieten van de mogelijkheden van glasvezel.

FTTH techniek uitgelegd

Wanneer een glasvezelnetwerk wordt aangelegd in een wijk is nog niet meteen alles klaar voor gebruik. Met enkel een netwerk kun je niet meteen gebruik maken van goed werkend internet. Daarvoor moet alles goed zijn aangesloten. Het netwerk in de straat is niet gelijk aangesloten op de router in de woning. Daarvoor is het nodig om een FTTH verbinding aan te leggen. FTTH staat voor een glasvezelverbinding die tot aan de woning door loopt. Wanneer alles goed is aangesloten kun je volop profiteren van de mogelijkheden die glasvezel bieden.

De mogelijkheden met glasvezel in de toekomst

Glasvezel staat aan het begin van de toekomst. Samen met 5G en in de toekomst misschien wel 6G kunnen we onvoorstelbaar veel data versturen per seconde. Met ontwikkelingen van bijvoorbeeld 4K televisies en video’s kunnen we bijna niet wachten tot de nieuwste 8K producten een grote stap maken in de markt. Met al deze ontwikkelingen gaat natuurlijk ook meer data gepaard. Zo klinkt 8k als 2 keer zo veel als 4k. Maar dat is echter niet zo. 8k is wel 4 keer scherper dan 4k. Tot wel 33 miljoen pixels. Een stuk meer data dan de oudere 720p video’s die we een paar jaar geleden op YouTube keken. De toekomst is erg innovatief en met glasvezel zijn we er helemaal klaar voor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + = 13