Foreign links.. hebben ze SEO waarde ?

In hoeverre hebben inkomende links van buitenlandse domeinen invloed op de lokale rankings van uw website ?

Wel zelfs op Searchenginejournal zijn ze er nog niet helemaal uit. Niet echt verwonderlijk, omdat Amerikanen over voldoende .com mogelijkheden beschikken om aan local linkbuilding te doen en bovendien over het algemeen mindervalide zijn op het gebied van Foreign languages.

Pagerank distributie

Naar mijn mening is pagerank distribution een globaal fenomeen . Ik ben ervan overtuigd dat links van buitenlandse pagina’s zuivere pagerank doorgeven aan jouw gelinkte pagina. Dus quality inbound links verzamelen van buitenlandse domeinen heeft in dit geval zeker nut.

Ankertekst waardering

Als er pagerank overdracht is, dan is er naar mijn mening ook een ankertekst waardering. M.a.w. uw site over “voetbal” heeft voordeel bij een link op een .fr domein met als ankertekst ” voetbal”, ook voor de rankings in Google.nl of Google.be. Uit een analyse van enkele hoog gerankte sites, die ik een jaar geleden uitvoerde, bleek dat zij een groot deel foreign links hadden met nederlandstalige ankerteksten.

Cross language relevantie

Krijg je ook een relevantie opwaardering als je bijvoorbeeld op een .co.uk domein met “soccer” als topic een link naar je voetbal site plaatst ? Dat is voor mij ook nog een vraag, Google is alleszins in staat om de relevantie te zien ( equivalent ), maar of dit omgezet wordt in een betere lokale ranking voor “voetbal” ? .. I don’t know..yet.

Identical language regions

Het optimaliseren van een nederlandstalige site in zowel Google.nl en Google.be heeft weinig last van de gebruikelijke taalverschillen. Goed scoren in de andere zoekmachine is relatief eenvoudig als je voldoende lokale links hebt.

Uitsluitend aan foreign link building doen, is zeker niet aan te raden. Er was enige tijd geleden het geval van een .de site die, omdat hij in verhouding zodanig veel .com links had, een Tip-over kreeg. De rankings in Google.de daalden spectaculair, terwijl deze in google.com evenredig stegen.

Door de huidige relevantiepolitiek ( voorkeur voor lokale informatie ) van Google zal dit in de toekomst minder snel gebeuren. Een lokale linkbuilding is momenteel, en in de toekomst, één van de belangrijkste factoren voor hoge lokale rankings. Gebruik foreign linkbuilding als bijkomende strategie, je zal merken dat het een positieve invloed kan hebben op je rankings.

Met name dit blog heeft een grote hoeveelheid foreign links ( als je .nl links als foreign mag beschouwen voor een .be domein, komt dat zelfs neer op meer dan 90% ) en doet het toch bijzonder goed in Google.be.

Andere en / of betere ervaringen met foreign link building zijn steeds welkom in de reacties.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

62 + = 64