Epoxeren – de benodigde voorbehandeling

Wat betekent epoxeren? Eigenlijk is het precies hetzelfde als het bekende begrip ‘’poedercoaten’’. Hiermee spuiten we bijvoorbeeld metalen producten. Dit is een elektrostatisch proces. Alle onderdelen worden allereerst positief geladen en de poeder wordt dan negatief geladen. Hierdoor wordt de poeder als het ware naar de producten toe getrokken. De poeder blijft dan gelijk kleven aan het positief geladen product. Door uiteindelijk de producten te verhitten, vloeit de poedercoating. Dit zorgt weer voor een hele sterke en krachtige beschermlaag. Daarnaast is het ook nog is duurzaam en milieuvriendelijk omdat de resten worden hergebruikt en het poeder levert minder gevaarlijk afval op.

Voorbehandeling

De voorbehandeling dat plaats vindt voordat er van start wordt gegaan met het epoxeren, is van belang. Het kan altijd verschillen per product hoe deze voorbehandeling er uiteindelijk uit komt te zien. Wanneer je een product treft met veel roest, is het eerst noodzakelijk om het product te stralen. Hierdoor wordt de oppervlakte schoner en zal de coating zicht beter hechten aan het materiaal. Kortom, de voorbehandeling is dus nodig om de poedercoating beter te kunnen laten hechten aan een product. Daarbij is het ook cruciaal voor om corrosiewering te kunnen garanderen. Door corrosie verliest het materiaal zijn sterkte en kan een product de veiligheid verliezen.

Epoxy en epoxy polyester epoxeren

Bij het epoxeren onderscheiden wij diverse coatings. Een epoxy poedercoating dient meestal als primer en zorgt ervoor dat het product niet verkleurd. Deze coating is geschikt voor het gebruik binnen. Ook beschikken wij nog over de epoxy polyester poedercoating. Deze coating wordt vaak gebruikt voor interieurbouw. De coating krijgt op den duur de eigenschappen van polyester. Wij denken tijdens het poedercoatproces graag met u mee. Wil je meer informatie over ons of over onze diensten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, of u kunt onze website bekijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 + = 69