Energiebesparing door het gebruik van een snelroldeur

De functie van een snelroldeur is vrij simpel maar toch effectief. Ze worden binnen en buiten toegepast voor het optimaliseren van de verkeersstroom. Ook zijn deze deuren optimaal voor de luchtkwaliteit en voor energiebesparing in grote ruimten. Er zijn verschillende snelroldeuren verkrijgbaar waaronder verticale en horizontale deuren. Sommige deuren zijn beveiligd met een anti crash systeem. Hierdoor worden mensen beter beschermd. Zelfs de schade en tijdrovend onderhoud wordt hiermee verminderd. Doordat de deuren snel open en dicht gaan wordt het warmteverlies in een pand tegengegaan. Andere namen voor de snelroldeur zijn snelloopdeur en snelsluiters. Ook voor koel- en vriesruimtes is een snelsluiter mogelijk en natuurlijk om ruimtes tochtvrij te houden. Vaak zijn er zelfs combinaties mogelijk van sectionaaldeuren en snelroldeuren. Hierdoor is het overdag een energiebespaarder en in de nacht een goed beveiligde afgesloten sectionaaldeur.

Verschillende vormen en maten van een snelsluiter

Er zijn veel soorten snelroldeuren te verkrijgen op de markt. Van groot tot klein, alles is mogelijk. Het is zelfs mogelijk de deur uw favoriete kleur te geven. De aluminium snelroldeur kan ook niet ontbreken in het assortiment. Door deze dubbelwandige profielen is het goed geisoleerd met nog een optie om er thermische isolatie in te maken. Zo weet u zeker dat de energierekening naar beneden gaat.

De kosten van een snelroldeur

De prijs van zo’n handige deur is niet mis, het minimale bedrag begint bij 750 euro en het duurste is vaak maximaal 1900 euro. Gemiddeld komt er dan een bedrag uit van 1350 euro en dat is nog niet alles. Bij de aanschaf van een deur hoort ook vaak nog de bediening en de installatiekosten. De bediening gaat u tussen de 175 euro en de 515 euro kosten, maar daarentegen zijn de installatiekosten rond de 250 euro. Alles bij elkaar komt dat uit op gemiddeld 1950 euro. Dit kan natuurlijk meer of minder zijn afhankelijk van de leverancier en grootte van de deur.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 17 = 22