Een verbeterde gezondheid met een spuitwand

De spuitwand zorgt voor de beste afzuiging van spuitnevel, verfdamp, dunne damp, oplosmiddel gas en andere organische dampen. Daarom wordt de spuitwand ook wel de afzuigwand genoemd. De spuit- en zuigwand zijn aan de wand gemonteerd en daarin is een verfnevel filter geplaatst om stoom, spuitnevel, stof en vuildeeltjes tegen te houden. De spuitwand wordt gebruikt als afzuigwand voor spray die ontstaat bij het spuiten van kleine onderdelen, het spuiten van spuitstaaltjes of andere objecten. Dit voorkomt dat de spray door de kamer gaat en uiteindelijk komt waar het niet zou moeten zijn. Bovendien helpt dit om de lucht te zuiveren en zo je eigen gezondheid beter te beschermen. De spuitwand wordt ook gebruikt als afzuigwand boven de mengtafel. Doordat de spuitwand is aangesloten op de lucht afzuiger, worden de verfdamp, verdunner damp en andere organische dampen die vrijkomen bij het proces van het bereiden en mengen van verf of verf weggepompt.

Welke filters zijn er beschikbaar

De filters voor de spuitwanden zijn in alle standaardmaten te koop. Als een standaard maat niet past is het ook nog mogelijk om een filter op maat te laten maken. Hierdoor past de desbetreffende filter precies op uw spuitwand. Want de spuitwanden zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. Ook deze wanden kunnen op maat gemaakt worden.

De prijs van een spuitwand

De spuitwanden beginnen vaak vanaf 1500 euro voor een kleine want en kunnen oplopen tot 4500 euro. De spuitwand van 4500 euro is 4 meter breed en 2,5 meter hoog. Een wand van 2 meter breed en 2 meter hoog is 2800 euro. Hoe groter de spuitwand hoe meer ervoor gevraagd kan worden. In verhouding worden de grotere wanden wel goedkoper. Een wand van 4 x 2,5 is 10 vierkante meter en een wand van 2 x 2 is 4 vierkante meter. De wand van 4 vierkante meter zou 7000 euro kosten per 10 vierkante meter. Terwijl de andere spuitwand 4500 euro kost per 10 vierkante meter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1