Duikindustrie in de civiele onderwaterbouw

Wanneer je denkt aan een carrière als duiker, denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan een recreatieve baan in de duikindustrie. Maar wat als ik je zeg dat er ook veel duikers worden gevraagd buiten deze sector. Denk bijvoorbeeld eens aan de politie en brandweer die ook met grote regelmaat gebruik maken van hun duikspecialisten. Maar niet alleen de politie en brandweer maken gebruik van duikspecialisten. Ook in de bouwsector wordt er veel gebruik gemaakt van duikers. Wanneer bouwprojecten zoals bruggen, sluizen en dijken onder water verankerd  moeten worden, wordt dit bijvoorbeeld door duikers gedaan.

Duikwerkzaamheden in de haven

In alle havens in Nederland verrichte duikers werkzaamheden in het water. Dit werk gebeurt vaak onder moeilijke omstandigheden. Met name in de haven van Rotterdam kunnen de omstandigheden voor duikers zwaar zijn. De werkzaamheden die duikers in de haven doen hebben betrekking tot reparatiewerkzaamheden. Hiermee worden met name kleine schades hersteld voordat deze kunnen uitgroeien tot een groot probleem. Verder bestaat de duikindustrie in de havens van Nederland met name uit visuele inspecties.

Lokale duikindustrie

Ook buiten de havens van Nederland wordt er veel beroep gedaan op de duikers in de civiele onderwaterbouw. Wanneer er bruggen, dijken of bijvoorbeeld sluizen gebouwd of gerepareerd moeten worden, wordt de hulp van duikspecialisten ingeroepen. Zij helpen bij deze project bij het verankeren van constructies aan de bodem van de rivier of sloot. Omdat dit vaak complexe projecten zijn wordt er dus beroep gedaan op de duikspecialist.

Duikindustrie van Nederland

Nederland staat er om bekend gespecialiseerd te zijn in alles dat te maken heeft met bouwwerken rondom waterschap. We hebben hier als land veel ervaring op kunnen doen met de bouw van de dijken bij Zeeland. Maar ook bij het droogleggen van land zoals in Flevoland is Nederland een ware specialist.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 14 =