De voordelen van strokenfundering

Bij zand- en veengronden is een strokenfundering zelfs van belang om een stevig ondergrond te creëren voor een bouwwerk. Deze soort fundering is dus van belang bij zachtere ondergronden. Bij deze vorm van funderen zijn en er trek- en drukkrachten aanwezig op de vloer. Nog een voordeel van deze fundering op staal is dat het vaak kant en klaar geleverd kan worden door de leverancier.

Hoe werkt strokenfundering nu eigenlijk

Strookfundering is een manier van funderen op een stalen ondergrond. Fundering op staal betekent in dit verband: fundering op vaste grond. Een strookfundering is een fundering op vaste grond, waarop 2 stroken, aan beide kanten van de fundering, de belasting van de woning naar de grond overbrengen.

Waarvoor is een strokenfundering nodig

Een fundering in zijn algemeenheid is nodig om een gebouw niet te laten wegzakken in de grond en er dus een langere tijd gebruik van gemaakt kan worden. Dit zorgt voor minder onderhoud op lange termijn. Het lastige aan een fundering is dat het uitgevoerd moet worden door een vakman en dus veel geld zal kosten. Hoeveel dat is, is moeilijk in te schatten. Bij een klein tuinhuisje zal het een stuk minder zijn dan bij een enorme villa. Daarom gaan we uit van een prijs tussen de 1000 euro en 30000 euro.

Een fundering is niet zomaar gelegd

Voordat er een strokenfundering gelegd kan worden wordt er bepaald op wat voor grond er gebouwd moet worden. Zo’n onderzoek wordt ook wel sondering genoemd. Daarbij wordt ook vaak de constructieberekening gedaan. Deze twee acties kosten al veel geld, houdt rekening met ongeveer 1000 euro. Dit geld bent u dus altijd al kwijt voordat er ook maar iets gedaan is met de fundering. Wat uit deze resultaten komt beslist of er sprake moet zijn van een strokenfundering of een ander soort fundering.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

89 − = 83