De voordelen van flesverpakkingen

Flesverpakkingen zijn verpakkingen voor op plastic flessen. Denk hierbij aan labels en eventuele persoonlijke boodschappen aan vrienden of familie. Voor een bedrijf kan het gebruikt worden als marketing. Wanneer een particulier dit gebruikt is het vaak voor een eenmalig feestje of cadeau. Plastic flessen worden gebruikt om vloeibare stoffen in te bewaren. Op deze flessen zit vaak ook statiegeld. Sinds kort zit er ook statiegeld op kleine halve liter flesjes. Dit is 15 cent per fles tegenover de 25 cent voor een grote fles. Flesverpakkingen zijn dus ook uitstekend voor kleinere flesjes. Door het statiegeld op de kleine flessen is er veel minder zwerfafval op straat te vinden. Dit was natuurlijk het doel van deze actie. Het is voor veel mensen toch zonde om een extra 15 cent op straat te gooien. Een flesje water kost dan al snel 20 tot 30 procent meer.

Hoe worden plastic flessen gerecycled?

Na het sorteren wordt het PET in de voorraadfles versnipperd, gewassen en gezuiverd en vervolgens afgevoerd naar het recyclingstation. Hierdoor smelten de fragmenten om tot korrels: korrels die worden gebruikt als grondstof voor nieuwe kunststofproducten. De flesverpakkingen worden hierbij ook tot korrels gemaakt. Doordat PET-flessen apart worden ingezameld, kunnen bijna alle transparante PET-flessen worden hergebruikt bij de productie van nieuwe flessen. Momenteel is 25% van de nieuwe Coca-Cola-flessen in Nederland gemaakt van gerecyclede materialen. Dit materiaal is afkomstig uit statiegeldflessen. Omdat doppen ook van een soort PE zijn gemaakt, kunnen ze ook worden gerecycled tot hoogwaardige nieuwe doppen. Natuurlijk kunnen de flesverpakkingen ook weer op de gerecyclede flessen terecht.

Flesverpakkingen zelf maken

Het is ook mogelijk om flesverpakkingen zelf in elkaar te knutselen. Het zal niet hetzelfde effect hebben als het bestellen van de verpakkingen, maar het geeft wel een persoonlijke touch. Overigens is dit niet verstandig om als professioneel bedrijf te doen. Dan is het voordeliger om dit uit te besteden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1