De voordelen van een ribcassettevloer

Het grootste voordeel van de ribcassettevloer is de directe isolatie. Dit maakt het een perfecte vervanging voor geïsoleerde kanaalplaatvloeren De kanaalplaatvloer is een prefab betonnen vloerplaat die zowel als bovenvloer als dakplaat kan worden gebruikt. Het wordt vaak toegepast in utiliteitsbouw, maar ook in woongebouwen wordt vloerbedekking toegepast. De isolatielaag van een ribcassettevloer zorgt er ook voor dat je tot 20% kunt besparen op stookkosten. Net als kanaalplaatvloeren beperkt ook deze vloerplaat het materiaalgebruik. Dit zorgt voor een besparing van materiaalkosten en een lager eigen gewicht. Doordat de vloer geprefabriceerd en geleverd wordt, kan deze ook snel gelegd worden.

Wat is een ribcassettevloer

De ribcassettevloer is een systeemvloer die bestaat uit een dunne betonnen plaat aan de bovenzijde met dikkere zijribben en een isolerende polystyreen (EPS of PS) bodem. Het polystyreen is dan ook brandvertragend voor de extra veiligheid. Ribcassettevloer, ook wel ribbenvloeren genoemd, worden gebruikt als isolerende ondergrond in woongebouwen. Ook in lichte utiliteitsgebouwen zie je dat vloeren steeds vaker worden toegepast. Om de vloer te beschermen, wordt de vloer meestal bedekt met een laag coating om het risico op scheurvorming te voorkomen. De toplaag is een versterkte afwerklaag van ongeveer 50 mm. Deze wordt vooral gebruikt in combinatie met harde afwerklagen zoals keramische tegels of natuursteen. De ribbenvloer is op zichzelf staand, met een vloeroverspanning tot 6 meter en een gelijkmatige vloerbelasting. Zeer geschikt voor woongebouwen dus. Vooral vanwege de extra voordelen van deze vloer.

De kosten van een ribbenvloer

Voor een ribcassettevloer wordt al snel boven de 100 euro per vierkante meter betaald. Dit is dan wel inclusief de bemanning die het komen aanleggen. Vergeleken met de andere alternatieven is de ribbenvloer kwa prijs voordeliger. Dit is dan ook gunstig voor kleinschalige kantoorgebouwen of seriematige woningbouw.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 17 = 23