De voordelen van een kettingbaan

De kettingbaan is een stevige constructie met industriële kettingen. Voor lange baanvakken kan het voordeliger zijn om kettingbanen/kettingtransport te gebruiken in plaats van rollenbanen. De grip van de kettingbaan zorgt ervoor dat hij probleemloos grote gewichten kan vervoeren. Bovendien bereikt het ook een hoge mate van positioneringsnauwkeurigheid. Een ander voordeel is dat de baan eenvoudig te reinigen is, wat essentieel is in de voedingsmiddelenindustrie en andere sectoren waar hygiëne heel belangrijk is. De kettingbaan kan 2 of 3 sporen leveren. De transportband is gemaakt van staal of RVS. Afhankelijk van de toepassing kan de juiste keten worden bepaald. Omdat een kettingbaan niet kan worden gebruikt om bochten te maken, kunnen haakse overgangen worden gebruikt. Daarnaast maakt het gebruik van kettingbanen het gemakkelijk om pallets op te pakken of te plaatsen bij de installatie of ophaalplaats.

Verschillende soorten kettingbanen

Er zijn verschillende soorten kettingbanen te verkrijgen. Daarom is er voor iedere plek een op maat gemaakte kettingbaan mogelijk. Het is per omgeving verschillend welke baan het meest geschikt is voor de situatie. Veel bedrijven kunnen de kettingbanen op maat voor u laten maken. Wanneer een kettingbaan niet in een omgeving past, wordt er vaak een alternatief geïnstalleerd. Dit worden dan vaak rollenbanen en rubberen transportbanden.

Hoe werkt een kettingbaan precies

Kettingbanen worden ook wel kettingtransporteurs genoemd. De kettingbaan transporteert interne goederen met een ketting. Ze worden veel gebruikt in de auto-industrie, of wanneer halffabricaten, grondstoffen of pallets binnen van A naar B moeten worden verplaatst. Dit scheelt een hoop tilwerk en lichamelijke inspanning. Het kan het productieproces erg versnellen wat daarom op lange termijn een rendement oplevert. De transportketting wordt aangedreven door 1 of meerdere aandrijfunits. Het is zelfs nog mogelijk om de snelheid van de baan aan te passen. Het is mogelijk om de baan dus sneller of langzamer te laten gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 5