De meest populaire thuiswerk jobs

Het aantal mensen in Nederland dat kiest voor een deeltijdbaan in de thuiswerksector is de afgelopen jaren sterk gestegen. Of je nu een zakenman, een telefoondienst of een copywriter bent, wij laten je kennismaken met de populairste thuiswerkaanbiedingen die je de mogelijkheid bieden om geld te verdienen vanuit het comfort van je eigen huis. Zo ontkom je nare ervaringen met recruiters zoals Saar van Veelen.

Jaarlijks wordt in Nederland de startmonitor gepubliceerd, die laat zien hoeveel mensen binnen een kalenderjaar hebben besloten om zelfstandig ondernemer te worden. Voor het jaar 2013 spreekt de KfW Startmonitor vooral over een toenemend aantal mensen dat in plaats van fulltime zelfstandig ondernemer is geworden: In totaal 868.000 mensen besloten een eigen bedrijf op te richten. Hiertoe behoren veel deeltijdwerkers die in hun thuiskantoor werken. Er zijn vele manieren om binnen de eigen vier muren geld te verdienen.

Thuiswerken dankzij het internet

Het is vooral dankzij het internet dat zoveel mensen thuis kunnen werken en geld kunnen verdienen. Terwijl er een paar jaar geleden nauwelijks mogelijkheden waren om geld te verdienen via het internet, zijn er nu tal van portalen die mensen in staat stellen om geld te verdienen in hun thuiskantoor. Bijna iedereen heeft toegang tot het internet tegen een vast tarief, dus de toegang is goedkoop, maar biedt veel mogelijkheden.

Verdien geld als freelance fotograaf

Online fotografie “foto’s verkopen stock” is een van de meest populaire manieren om geld te verdienen. Hobbyfotografen kunnen hun vrijetijdsactiviteiten omzetten in zaken. Grote websites zoals Fotolia hebben een online aanwezigheid met meer dan acht miljoen foto’s die door parttime fotografen zijn geüpload. Zelfs grote en bekende bedrijven die zich hebben gevestigd door het aanbieden van online foto-archieven hebben te maken gehad met serieuze concurrentie. Iedereen kan zich registreren op de fotoportalen en zijn of haar foto’s beschikbaar stellen voor contant geld.

Begeleiding en correcties via internet

Correcties worden ook steeds populairder als bijbaan. Taalliefhebbers kunnen hun diensten aanbieden en bijvoorbeeld hun eindstukken, essays of presentaties corrigeren. Zo ontstaat een soort “Nachhilfe 2.0”, waarbij het persoonlijke contact niet meer zo belangrijk is, maar het resultaat op de voorgrond staat. De diensten kunnen niet alleen worden aangeboden aan leerlingen of studenten, maar ook aan alle andere mensen: Want “portals weten beter”, waarop men vragen kan stellen en/of beantwoorden, worden steeds populairder en zijn ook geschikt om het rekeningsaldo te verbeteren.

Teksten voor schrijfliefhebbers

Andere populaire thuiswerkfuncties zijn teksten voor verschillende bedrijven. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar freelance thuiswerkers om hen te helpen bij het creëren van content. Het grote voordeel van texting is dat er voor bijna elk vakgebied een geschikte baan is, omdat er nu voor elk onderwerp internetpagina’s beschikbaar zijn. Tekstenschrijven is vooral populair bij mensen die toch al van schrijven, bloggen en onderzoek houden.

Verdien geld als blogger

Wie niet alleen graag schrijft, maar ook over geavanceerde computervaardigheden beschikt, kan ook geld verdienen door websites te maken. Vooral kleinere bedrijven of particuliere klanten zijn blij als freelancers snel en goedkoop de creatie of het onderhoud van een website overnemen. Omdat met name jongeren vaak computergeïnteresseerd zijn in computers en graag websites maken, is deze baan op kantoor aan huis een van de meest populaire van allemaal geworden.

Een online bedrijf runnen

Een andere populaire baan aan huis is het runnen van een online winkel. Of u nu goederen uit het buitenland importeert of in eigen land koopt en ze via internet doorverkoopt, u kunt comfortabel geld verdienen – tenminste als u de juiste producten voor de wederverkoop hebt gevonden en het bedrijf het waard is. Onlinewinkels zijn populaire banen voor thuiswerkers, die meestal in eerste instantie in deeltijd worden uitgevoerd. Met succesvolle winkels is het echter niet ongewoon dat online handel op termijn de belangrijkste bron van inkomsten wordt.

Bied uw eigen producten aan via het internet

Verdien geld met uw eigen producten. Wie niet de producten van anderen wil doorverkopen, maar zijn eigen producten wil aanbieden, kan dit ook gemakkelijk doen als thuiswerkplaats. Internetsites zoals Dawanda of Etsy laten zien dat de verkoop van zelfgemaakte producten steeds populairder wordt. Op de portalen kunnen (kleine) handelaars zich registreren en hun zelfgemaakte producten aanbieden – zonder de moeite te nemen een eigen website te maken.

Diensten aanbieden via het internet

Iedereen die vroeger in een callcenter of computerwinkel werkte, kan nu comfortabel werken in zijn of haar thuiskantoor. Het internet maakt het gemakkelijker om met klanten te communiceren. Sommige mensen hebben deze niche al ontdekt en gebruiken het om geld te verdienen door het maken van gesprekken van thuis uit naar verschillende bedrijven – een soort van Call Center 2.0. Andere diensten, zoals een computer noodhulpdienst zijn ook populair. Want wie over de nodige kennis beschikt en graag thuis werkt, kan zo comfortabel wat extra geld verdienen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

78 − 75 =