De kracht van een spuitcabine op de werkvloer

Over het algemeen heeft een spuitcabine twee motoren in een gebalanceerde staat, namelijk voor de luchttoevoer en uitlaat. De spuitcabine heeft meestal een kleine overdruk. Dit is verboden in het Verenigd Koninkrijk, dus hebben ze hier een onderdruk, zodat er geen overspray aan de buitenkant van de cabine kan komen. In andere landen hebben spuitcabines een kleine overdruk, zodat er geen vieze lucht in de cabine kan komen. 

Wanneer de aangezogen lucht meer is dan de lucht die in de spuitcabine wordt geblazen, ontstaat er onderdruk. Bij overdruk geldt het omgekeerde, dus als er meer lucht wordt ingeblazen dan er uit de spuitcabine wordt gehaald. Door onderdruk kunnen stof en vuil uit aangrenzende ruimtes worden aangezogen. Door overdruk kan verontreinigde lucht in aangrenzende ruimtes diffunderen en mogelijk een vieze geur veroorzaken.

De prijs van een spuitcabine

Een cabine verschilt nogal in prijs. Dit ligt vooral aan de grootte en de opties. Een redelijk kleine cabine wordt al verkocht vanaf 800 euro. Terwijl een cabine waar een kleine auto in past al snel boven de 4000 euro uitkomt. En dat is niet niks. Het is helaas wel nodig om een onderdeel of zelfs auto netjes te spuiten/coaten. Doordat natuurlijk de vieze deeltjes in de lucht weggezogen worden of buiten de spuitcabine gehouden worden.

De grootste cabine in Nederland.

Het is moeilijk te zeggen wie de grootste spuitcabine in Nederland heeft, maar er zijn wel een aantal bedrijven met grote cabines. Zo is er een bedrijf met een spuitcabine van wel 27 meter lang. Hier zou een volledig schip in gespoten kunnen worden. Dit soort cabines zijn ook nog eens te huur. Dat is wel zo makkelijk voor een eenmalig project voor een bedrijf. Maar ook als particulier kan dit handig zijn. Het scheelt veel aanschafkosten en er is geen eigen ruimte voor nodig. Ook de kleine spuitcabines zijn te huren voor uw kleinere producten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 1