orthopedisch schoenmaker

De diensten van een orthopedisch schoenmaker

Wanneer je last hebt van klachten tijdens het lopen, zal je waarschijnlijk als eerst denken aan de fysiotherapeut. Over het algemeen is dit de persoon die je helpt bij klachten aan spieren of botten. In sommige van de gevallen ben je beter geholpen bij een orthopedisch schoenmaker. Helaas weten veel mensen niet precies wat een orthopedisch schoenmaker precies doet.

Wat doet een orthopedisch schoenmaker precies?

Een orthopedisch schoenmaker helpt bij klachten aan de voeten tijdens het lopen. Bij klachten aan de voet kijken schoenmakers, huisartsen en fysiotherapeuten altijd eerst naar steunzolen. De meeste klachten kunnen hiermee worden verholpen. Helaas blijven de klachten soms bestaan, ook na het aanmeten van de steunzolen. In dat geval komt de orthopedisch schoenmaker in beeld. De orthopedisch schoenmaker maakt schoenen die precies op maat zijn gemaakt voor jouw voeten. Dit kan direct geregeld worden met een verwijzing van de huisarts.

Hoe gaat het produceren van op maat gemaakte schoenen in zijn werk?

Als een van de eerste orthopedische schoenmakers maken wij gebruik van 3D-techniek. We maken een 3D-scan van de voeten, waarna we een 3D model maken van de voet. Dit model is het uitgangspunt voor het maken van de schoenen. Als eerst maken we een plastic passchoen, zodat je deze in de winkel kunt testen. Bij de test kijken we naar de juiste hakhoogte, het testen van het voetbed en we kijken naar de drukpunten. Wanneer de klant akkoord is met de test en de passchoen goed zit, maken we de definitieve schoen. Doordat we een gedetailleerde passchoen hebben gemaakt, duurt het fabriceren van de uiteindelijke schoen helemaal niet lang. De schoenen kunnen daardoor al weken eerder worden geleverd. Bij de levering van de schoenen komt ook een loopschema. Hierop staat hoe lang je de schoenen moet dragen om ervoor te zorgen dat je voeten perfect wennen aan de schoenen. Zo ben je snel weer goed ter been!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

58 − = 53