Coating | Hoe wordt het gebruikt?

Een coating is een bouwchemische verf op basis van twee of meer componenten. Meestal is deze verf op epoxy- of polyurethaan basis afhankelijk van de toepassing of de vereiste eisen in de directe omgeving waarin het wordt aangebracht. Nadat de verschillende ingrediƫnten zijn toegevoegd, moeten ze grondig worden gemengd met een mengschroef op een boormachine. Dit moet niet met te hoge snelheden worden gedaan om luchtinsluiting te voorkomen.

Het mengen moet echter minstens 3 minuten worden voortgezet om ervoor te zorgen dat de coating goed gemengd en uniform is. De verf moet direct na het mengen worden geverfd, omdat de verf na het mengen slechts een bepaalde tijd kan worden gebruikt. In veel gevallen is dit slechts een half uur, wat grotendeels van verschillende factoren afhangt. U moet rekening houden met vochtigheid, omgevingstemperatuur, of type coating. Als je de bijzondere verf in de tank laat, zal deze sneller reageren. Hierdoor kan de verf erg opwarmen waardoor de verf nog sneller hard wordt.

Hoelang gaat een coating eigenlijk mee?

Mits goed voorbehandeld en gereinigd kan de coating voor een lange tijd worden gebruikt. Als alle handelingen correct worden uitgevoerd en rekening wordt gehouden met alle omgevingsfactoren, is de opslag gedurende twintig tot dertig jaar geen uitzondering. Als u twintig of dertig jaar onderhoud wilt vermijden, moet u de hoogste kwaliteit verf gebruiken. We zien dat deze verf van de beste kwaliteit steeds vaker wordt toegepast, omdat de factor arbeid een steeds grotere rol speelt, waardoor op de lange termijn op onderhoudskosten kan worden bespaard.

De kosten van deze bijzondere verf

Een kilo coating is vaak tussen de 15 euro en de 50 euro. Dit is echter maar een klein deel van de kosten hiervan. Het aanbrengen van de verf kost het meeste. Er zit namelijk veel tijd in het aanbrengen van de bijzondere verf. Ook ligt het nog aan hoeveel lagen er aangebracht worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 2