Autoschade zelf betalen kan verstandig zijn

Stel u heeft autoschade opgelopen dan kunt u ervoor kiezen om de schade door de verzekering uit te laten betalen. Een andere mogelijkheid is om de autoschade zelf te betalen en de schade dus niet te melden bij de verzekering. De autoschade zelf betalen heeft als voordeel dat de schadevrije jaren niet verloren gaan. Door schadevrije jaren op te bouwen krijg je een korting op de premie naarmate je meer schadevrije jaren hebt krijg je ook een hogere korting. Deze korting op de premie kan soms wel oplopen tot 80%. Als u al veel schadevrije heeft opgebouwd is het dus in veel gevallen niet verstandig om de schade uit te laten betalen. Dit is vooral het geval bij de kleinere schades.

Twijfel om de autoschade zelf te betalen
Het kan soms even schrikken dat u een redelijk groot bedrag moet betalen voor de schade. Zo kunt u bijvoorbeeld een best wel grote deuk in uw auto hebben en kost het rond de 700 euro aan schade aan de auto hebben. Toch kan het dan verstandiger zijn om de autoschade zelf te betalen. De korting die u dan misloopt als u de schade laat uitbetalen kan hoger zijn dan die 700 euro. Op het internet is het makkelijk te achterhalen wat in uw geval verstandig is om te doen. Er zijn diverse rekentools die u hierbij kunnen helpen. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met Autoschadehuis zij kunnen u hier ook in adviseren. Om het even nog een keer duidelijk te maken het is verstandig dat u zich verdiept in wat verstandig is. Het kan u namelijk veel geld schelen als u de goede beslissing maakt.

Contact opnemen
Voor advies of het verstandig is om de autoschade zelf te betalen kunt u contact opnemen met Autoschadehuis. Dit kan door het contactformulier in te vullen maar ook door even te bellen of te mailen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 33 = 42