Alle voordelen van de glasvezeltechniek op een rijtje gezet

Glasvezel is iets wat steeds meer mensen door jaren heen in hun leven zullen krijgen. Glasvezel is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en communicatie en zal de komende jaren een grote toetreden maken in de Nederlandse infrastructuren. Maar wat is glasvezeltechniek nu precies en wat zijn alle voordelen ten opzichte van de huidige internetverbindingen? Daar gaan we in dit artikel uitgebreid op in.

Wat is glasvezel precies en wat kun je ermee?

Glasvezel bestaat zoals de naam al suggereert uit glas. Verschillende glazen kabels worden in een grote kabel gestopt om zo tot een groot glasvezelnetwerk te komen. En dat biedt veel voordelen ten opzichte van de huidige verbindingen die wij hebben. Denk bijvoorbeeld aan de maximale capaciteit van data niet per seconde verstuurd kan worden. Bij de oude verbindingen is dat voor veel mensen ook wel prima maar je toekomst zal dat moeten veranderen. Dat komt omdat we allemaal nog steeds meer data verbruiken en nodig hebben. Deze toename zal in de toekomst leiden tot een probleem wanneer er niet genoeg data per seconde binnen gehaald kan worden. Om dat allemaal te voorkomen is het nodig om een glasvezelverbinding aan te leggen met hulp van glasvezeltechniek.

De voordelen van glasvezel ten opzichte van oude kabels

Een groot deel van Nederland is al voorzien van de nieuwe glasvezelverbindingen maar nog lang niet heel Nederland. Maar wat zijn nu precies de voordelen waar mensen van gaan profiteren wanneer ze wel gebruik kunnen maken van glasvezelverbindingen? Om te beginnen natuurlijk de internetsnelheid. Met glasvezel zijn internetsnelheden tot wel 1000 mbits per seconde mogelijk. Ter vergelijking: met de huidige kabels zijn vaak snelheden tot ongeveer 100 mbits per seconde mogelijk. Een grote vooruitgang dus. Daarbij is het grote voordeel van glasvezel dat de maximale capaciteit na verloop van tijd niet afneemt, wat we wel zien bij de oude kabels.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 7 =