Een belangrijk onderdeel in glasvezel | Glasvezel converter

Glasvezel is iets wat voor steeds meer mensen iets vanzelfsprekends wordt. Steeds meer mensen krijgen het in de straat aangelegd en vinden het iets normaals. Maar glasvezel is veel meer dan dat, en veel mensen hebben er eigenlijk geen idee van. In dit artikel lees je alles over de verschillende cruciale onderdelen van het tot stand brengen van een goede glasvezelverbinding tot aan optionele extensies. Van FTTH tot aan een glasvezel converter.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is zoals de naam al zegt opgebouwd uit glazen kabels. Het voordeel van glas ten opzicht van de koperen verbindingen die nu gebruikt worden is dat glas lichtsignalen kan vervoeren. Hierdoor neemt de snelheid dus toe tot aan de snelheid van het licht, wat het snelste is wat er bestaat. Op die manier kunnen er dus hoeveelheden data tot wel 100 Gigabit per seconde verzonden en ontvangen worden over de hele wereld. Door deze indrukwekkende specificaties van glasvezel is het onder andere mogelijk dat je gewoon met iemand kan bellen die aan de andere kant van de wereld woont, met een vertraging van enkele seconden.

Hoe wordt de verbinding tot stand gebracht?

Glasvezel wordt net als de oudere verbindingen die we eerst gebruikte toegepast voor zowel internet als telefonie. Om het te kunnen gebruiken is er een verzender en een ontvanger nodig. De informatie die de verzender wilt verzenden wordt omgezet in binaire gegevens. De nullen en de eentjes. En deze informatie wordt door de glasvezelkabels verzonden naar de ontvanger, die de binaire gegevens weer omzet in begrijpbare informatie voor mensen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van glasvezelverbindingen die tot aan FTTH doorgaan. Wanneer het hele netwerk is aangelegd kunnen huishoudens hier gebruik van maken. Daarbij kunnen zij optioneel gebruik maken van een glasvezel converter. Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de enorme hoeveelheden informatie niet allemaal hetzelfde zijn. Met behulp van de converter wordt de informatie goed geconverteerd en wordt de kans op storingen verkleind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 84 = 89