Lichtreclame gebruiken?

Wat is lichtreclame?
Zoals de naam al doet vermoeden is lichtreclame een vorm van reclameverlichting. Voor deze vorm van verlichting wordt veelal LED verlichting gebruikt. Hiernaast is het ook mogelijk om verlichte reclame te creëren door middel van bouwspots. Deze verlichting kan op verschillende mogelijkheden worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan LED-lichtbakken, logo-bakken, doosletters met neon en ga zo maar door.

Waarom gevelreclame?
Lichtreclame wordt voornamelijk gebruikt voor gevelreclame. Deze vorm van reclame wordt vooral gebruikt als herkenningspunt en naamsbekendheid. Bedrijven langs de snelweg gebruiken gevelreclame bijvoorbeeld veelal om de naamsbekendheid van het bedrijf te vergroten. Hiernaast is gevelreclame natuurlijk handig als herkenningspunt. Door middel van gevelreclame is een bedrijfspand snel te herkennen voor klanten.

De voordelen
Zoals bovenstaand al kort benoemd is het voordeel van verlichte reclame natuurlijk dat gevelreclame in het donker ook zichtbaar is. Hiernaast valt een verlichte banner of logo natuurlijk beter op tussen de rest van de logo’s.

De nadelen
In een aantal gemeentes zijn er regels wat betreft lichtreclame. Hiernaast zitten er natuurlijk energiekosten aan verbonden. Hiernaast moet lichtreclame goed onderhouden worden. Het is namelijk belangrijk dat het licht het ten alle tijden doet. Als bedrijf wil je namelijk voorkomen dat een letter van je logo bijvoorbeeld ontbreekt.

De toepassing
Verschillende bedrijven maken gebruik van lichtreclame. Pathé heeft bijvoorbeeld een verlicht logo op het bedrijfspand hangen. Op deze manier is het logo ook duidelijk wanneer het donker wordt. Handig, want een bioscoop wordt vaak in de avond bezocht. Naast de Pathé maken nog veel meer bedrijven gebruik van lichtreclame. De Primark heeft ongeveer zo’n zes keer haar naam op het bedrijfspand staan. De winkel is op deze manier zowel overdag als in de avond niet te missen.

De montage
Verschillende bedrijven verzorgen de montage van lichtreclame. Lichtreclame Eindhoven biedt verschillende mogelijkheden wat betreft lichtreclame.