Auto diagnosesystemen

Niets is zo vervelend als een auto die niet start, vooral wanneer je een afspraak hebt of op tijd op je werk moet komen. Je auto is juist een hulpmiddel voor je zodat je ten alle tijden mobiel bent en snel ergens heen kan (mits het verkeer mee zit natuurlijk). Auto bezitters kunnen dan ook vaak niet meer zonder, je raakt er snel erg gehecht aan. Stel je eens voor dat je je wekelijkse bezoek aan de supermarkt moet doen op de fiets. Hoe krijg je dan ooit al je boodschappen mee naar huis? 6x op en neer fietsen heb je waarschijnlijk ook geen zin in. Als je auto weigert, dan wil je hem dus zo snel mogelijk laten repareren.

Eerst het probleem opsporen, de diagnose

Het kan allerlei oorzaken hebben dat je auto niet start. Een versleten contactpuntje ergens in je wagen, misschien is de accu wel leeg, of er is iets anders kapot. Vaak heeft dit te maken met elektronische storingen, er zit tenslotte behoorlijk veel elektronica in de auto’s van tegenwoordig. Een automonteur helpt je om op te sporen wat er mis is. Hier krijgt hij gelukkig ook hulp bij door andere slimme elektronica. Met een Jaltest diagnosesysteem is het voor de monteur mogelijk om alle data van de auto uit te lezen, waaronder dus ook de storingen. Op deze manier krijgt de monteur op zijn laptop te zien wat er precies aan de hand is, zodat deze gericht te werk kan gaan om het probleem op te lossen.

Meer info uit een auto diagnose

Deze diagnose van Jaltest speurt dus problemen op, maar is ook nog bruikbaar voor andere zaken. De software haalt zoals ik al zei heel erg veel data op uit je auto. Hieronder vallen ook diverse instellingen en verbruiksstatistieken. Schakelt de bestuurder wel op tijd door naar de volgende versnelling? Hoe zuinig rijdt de auto? En noem maar op. Altijd handig om eens te bekijken!