A-B-C linking, hoe werkt het en welke voordelen ?

Gezien het feit dat rechtstreeks links uitwisselen door de zoekmachines lager zou beloond worden, past de gevorderde seo’er liever het systeem van a-b-c linking toe.
Dit wil zeggen dat de linkuitwisseling niet rechtstreeks gebeurd.


Je meldt je aan bij een linkpartner met site “A” voor een link naar jouw site “B”.


Je hebt een 2de website “C” ,(ander domein, indien mogelijk ook een ander IP), dus zet je de reprocial link naar de “A” website van je linkpartner op je 2de domein “C”.


Je vraagt van “A” uiteraard een gepaste textlink naar jouw site “B”.


Gevolg, beiden hebben een oneway link bijgekregen, met een hogere waarde voor je zoekresultaten. Google kent dit systeem (A-B-C linking) ook wel en daarom is het van belang om de “C” site indien mogelijk op een andere locatie te zetten dan je “A” site. Je kan bijvoorbeeld een “C” linkpagina aanmaken bij een gratis host (oversea?).


In mijn geval heb ik een volledig domein in gebruik genomen voor A+B-C linkruils,met een eenvoudig gratis linkdirectory script.
Zakenlinks directory


Met name bedrijven staan niet altijd te springen om flashy linkpartners ( à la pakfriet )op hun website te zien, en dit vormt een uitstekende oplossing om deze bedrijfswebsites toch de nodige inbound links te kunnen bezorgen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

59 − = 58